Incasso specialisten bieden hulp

De tijd om het jaar af te gaan sluiten is weer aangebroken. Voor u als ondernemer is dit vaak een drukke periode. Natuurlijk is dit afhankelijk van de branche waarin u actief bent, maar het al met al is het behoorlijk druk voor u. Bij facturen die nog open staan, kunt u wel wat hulp gebruiken. Daarom is het verstandig om een incassobureau in te schakelen. Zo maakt u gebruik van de expertise, en heeft u er zelf weinig omkijken meer naar.

Want er kan veel tijd gaan zitten in het incasseren van uw openstaande rekeningen. Tijd die u zelf beter kunt gebruiken, of tijd die uw werknemers beter kunnen gebruiken. Een incassobureau heeft natuurlijk veel ervaring met het incasseren van openstaande rekeningen. Met deze expertise wordt er bijvoorbeeld een brief gestuurd.Deze brief maakt duidelijk dat er nog openstaande posten zijn, en dat de factuur gewoon betaald moet worden. Het incassobureau treed nu in principe voor u op. Als uw klant de rekening gaat betalen, zal deze hem aan het incassobureau moeten betalen. Deze maken het vervolgens weer aan u over.

Kosten voor de incasso procedure?

Er zijn diverse manieren waarop de kosten kunnen worden betaald. Steeds meer bureaus bieden een zogenaamd no cure no pay model aan. Voor u als ondernemer is het vaak kosteloos. Dat wil zeggen dat er geen kosten zijn als er niet kan worden geïncasseerd. Als er wel kan worden geïncasseerd draait uw klant hier in eerste instantie vaak voor op. Deze heeft namelijk zijn rekeningen niet betaald, wel zo logisch dat deze kosten voor hem zijn. U zult echter wel begrijpen dat de incassobureaus niet voor niets werken. Mochten de kosten niet verhaalbaar zijn, kunnen deze voor uw rekening komen. Daar worden natuurlijk duidelijke afspraken over gemaakt.