Nieuwe trend; PVC vloeren met een zeer mooi effect

De trends voor wonen blijven de laatste jaren veranderen. Ook niet zo vreemd wat we willen allemaal steeds weer iets nieuws. Het is ook niet slecht voor de economie. Iets wat in de afgelopen jaren populair geworden is, zijn PVC vloeren. In veel woonmagazines komt dit terug, en je ziet het bij steeds meer mensen. Het is onderhoudsvrij en geeft een zeer mooi effect. Er zitten veel voordelen aan het hebben van een PCV vloer. In dit artikel meer informatie daarover.

Voordelen PVC t.o.v. Hout

Een groot voordeel van PVC vloeren ten opzichte van een houten vloer is het feit dat deze vloeren helemaal niet kraken. Bij een houten vloer is dit vaak wel het geval. Na enkele jaren gaat de vloer aan alle kanten kraken en piepen. Dit kan vervelend zijn. Ook slijten de vloeren veel minder snel. Het materiaal kan tegen een stootje en is zeer onderhoudsvriendelijk. Een ander nadeel van een houten vloer is dat deze vaak erg koud zijn. Dit komt doordat hout sneller af zal koelen in veel gevallen dan een PVC vloer. Lekkere warme voetjes dus!

Onderhoud van de vloer

Een PVC vloer is zeer onderhoudsvriendelijk. Ze kunnen gemakkelijk schoon worden gehouden en blijven lang mooi, ook bij intensief gebruik van de vloer met bijvoorbeeld spelende kinderen. Dit is een groot voordeel t.o.v. een houten vloer waar je al snel krassen en andere oneffenheden is terug zal gaan zien.

Ook de prijs van een PVC vloer speelt voor veel consumenten een rol. De vloeren zijn redelijk goedkoop in vergelijking met andere vloeren, en dat terwijl dat niet afdoet aan de kwaliteit. Veel mensen nemen dit dan ook mee in hun beslissing als ze kiezen voor een vloer van PVC. Weet u al wat u gaat nemen bij uw nieuwe vloer?